Álmaid háza Máriaremetén

Hozzáadás a kedvencekhez

Áttekintés

Referencia kód: ZIC06190925
Ár: 235 millió Ft
Ajánlat: eladó
Típus: ház - családi ház
Elhelyezkedés: II. kerület
Alapterület: 390 m2
Állapot: újszerű
Szobák: 7
Fűtés: gáz-cirkó
Komfort: luxus
Épület szintjei: 2
Építés éve: 2001
Telek: 1492 m2
Terasz: 56 m2
Terasz (#3): 34 m2
Parkolás: garázs
Kilátás: kertre néző
Cím: Máriaremete

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy elmondjuk; ez a csodás helyen — Máriaremete és Budaliget határán, a Hímes utcában — lévő Ház nagyon gyorsan meg fogja találni új, elégedett gazdáját. Hiszen kinek nem kéne egy alig húsz éves, tehát újszerű, különleges formájú, két szint + tetőteres, pincével is ellátott, a tulajdoni lap szerint 390 m2-es, a valóságban jóval nagyobb téglaépület, mely egy nagyon szép, parkosított, 1492 m2-es, tehát több, mint 400 négyszögöles telken található a festői Kisboldogasszony – templomkert szomszédságában, és még az ára is nagyon jó?!

Lássuk be, aki már idáig jutott az olvasásban, látta a képeket, és minőségi helyen komoly házat keres, azt érdekelhetik a részletek is. Íme:

A 21 m2-es, jelenleg hűvös borospincének használt alsó szint felett, a földszinten található a ház centruma, egy tágas, világos, nem sértően, de azért elég nagy nappali a hozzá kapcsolódó konyha-étkező résszel és a fedett teraszokkal, valamint az utcáról a széles, egyenes kocsibejárón megközelíthető fűtött dupla garázs.
Már itt is, de fentebb is érződik a tervezői átgondoltság, a tulajdonosok praktikumra való törekvésének formába öntése; a földszint úgy elegáns és nagypolgári, hogy használója minden gyakorlatias igényének megfelel. A tágas gardrób, a hétköznapokban oly hasznos mosókonyha, a cseresznyefából készült konyhabútorhoz stílusosan illeszkedő nagycsaládos étkező, a hangulatos, kiülős teraszok mind- mind a praktikus tervezés esztétikus, egyben jól lakható megjelenítései.
Amint elindulunk felfelé a széles, világos falépcsőn, az eddig is kellemes benyomásaink erősödnek. A tágas, hosszúkás közlekedőből nyíló, hatalmas, ablak, ablak hátán jellegű hálószobák, a kapcsolódó teraszok és a közvetlen mellettük található ízléses, jó méretű fürdőszobák láttán biztosak lehetünk benne; itt nem gond sem a szeparált, nyugodt pihenés, sem a reggeli, egyidejű sürgés-forgás, mert mindenütt a bőséges térérzet kellemes feelingje vesz körül bennünket.

Végül, feljutva a tetőtérbe tovább kerekedik a szemünk; itt egy tetőtéri vasbeton födémen(!) nyugvó, úgy 100 m2-nyi, akár önálló lakásnak is használható (szükséges gépészet megvan ), egy légterű szintet látunk, melynek jelenlegi funkciója játékszoba, közepén egy professzionális pool asztallal, ami akár itt is marad(hat).

A Ház gépészeti hátterét ( fűtés-melegvíz ) a földszinti kazán helyiségben elhelyezett örökéletű, és nagy teljesítményű Buderus gázkazán és a (rengeteg) melegvíz tároló adja; a pince kivételével fűt minden helyiséget. Természetesen a szükséges helyeken klíma is van, ahogy a telefonról nézhető otthoni kamera rendszer is a felszereltség része.

A 2001-ben épült, statikailag 6 db masszív tartópillérrel bíró, 40 cm-es falazatú téglaházat 2013-ban tovább korszerűsítették; új szigetelést kapott, a fa nyílászárók magas minőségi jellemzőkkel bíró, zárható Kömmerling ajtókra-ablakokra lettek cserélve, a becsövezett, kisebb méretű ablakok kivételével minden nyílászáró motoros redőnnyel lett felszerelve.

A Ház tervezésekor ügyeltek arra is, hogy a magánszféra biztosítva legyen; csak minimális mértékben van rálátásunk a szomszédokra oda-vissza. Ámbár nem is tekintenénk másfelé, ha kijövünk a kertbe, mert annak hangulata, az örökzöldek illata, a hely varázsa nem is engedi, hogy másfele figyeljünk.

A kaput elhagyva, szomszédságunkban a Kisboldogasszony-templom tornyát látjuk, körül ölelve a templomkert gyönyörű, sudár fáival, sűrű-illatos bokraival. Mély levegőt véve megállapítjuk; itt, a valódi zöldövezetben, a tiszta-friss levegőt magunkba szívva nincs is kedvünk felszállni a kőhajításnyira megálló 57-es, vagy 157-es buszra.
Még látható a közeli Francia Intézet óvodával, iskolával és gimnáziummal, és az ellenkező oldalon megcsillan a nap a vadonatúj Pokorny József uszoda sport és szabadidő centrum panoráma üveg ablakain.

Egy megállóval odébb, a Széphalom Bevásárlóközpontba betérve elgondolkodhatunk azon, hogy amit láttunk, az más, jobb-szebb, mint amit hallunk a mai ingatlan piacról; a kiváló lokációhoz, pazar telekhez, a
Ház méreteihez, paramétereihez, a hely szépségéhez képest valószínűtlenül alacsony a négyzetméter ára: 230 M Ft/ 390 m2 = 589 E Ft.

Ha ez az, amit keresünk, és nincs benne semmi csúszda (nincs), akkor igyekezni kell; itt hamar és sokan szeretnének új tulajdonosok lenni…

VIDEÓ:

Térkép

Címkék

, , , , , ,